Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Nacht van de Nacht - NP Loonse en Drunense Duinen Noord

Nacht van de Nacht - NP Loonse en Drunense Duinen Noord

Waar

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 4,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nacht van de Nacht - NP Loonse en Drunense Duinen Noord

In de nacht van 26 op 27 oktober gaat de wintertijd in. De klok gaat een uurtje terug en we kunnen een uurtje langer slapen. Hiermee gaan we ook de donkere wintermaanden tegemoet. Ben je niet bang in het donker en wil je De Loonse en Drunense Duinen wel eens na zonsondergang beleven? Doe dan mee aan de spannende excursie 'Nacht van de Nacht' op 26 oktober!

Avontuurlijke wandeling in het donker

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om in het donker op pad te gaan met een gids, want normaal is het verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst in het park zijn! Luister naar de fascinerende geluiden die de nacht met zich meebrengt en laat je meevoeren door de verhalen van de gids over het nachtleven in het nationaal park. Beleef de natuur als alle andere mensen al naar huis zijn. Behalve jij. 

Sterren kijken

De Nacht van de Nacht is bedoeld om lichtvervuiling landelijk onder de aandacht te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat we in stedelijk gebied maar enkele sterren met het blote oog zien, terwijl dat er normaal gesproken zo’n 2.500 kunnen zijn? Hopelijk is het helder weer want dan kun je genieten van een prachtige sterrenhemel boven de duinen. 

Dus bereid je voor op een avontuurlijke wandeling in het donker! 

Informatie en aanmelden

  • IVN Brabant organiseert deze wandeling. Bereikbaar via 088 500 3110 of [email protected];
  • Vertrekpunt noord: Recreatiepark Het Genieten, Roestelbergseweg 3, Kaatsheuvel;
  • Vooraf aanmelden is nodig zodat voldoende gidsen beschikbaar zijn;
  • Graag om 18:45 uur aanwezig zijn zodat de groep op tijd kan vertrekken.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

 


Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo