Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Slikken en schorrentocht Oosterschelde

Slikken en schorrentocht Oosterschelde

Waar

Nationaal Park Oosterschelde

Vertrekpunt

Kattendijke, Parkeerplaats Oude Zeedijk

Oude Zeedijk4675 RB Kattendijke

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Slikken en schorrentocht Oosterschelde

Twee keer per dag bepaalt het getij in het landschap in het grootste en natste nationale park van Nederland: de Oosterschelde. Samen met een gids maak je kennis met het rijke bodemleven van de Oosterschelde en kom je meer te weten over de planten en dieren, maar ook de bedreigingen en ontwikkelingen van dit dynamische natuurgebied. De excursie gaat over de Kattendijkse Plaat, een slikkengebied met jonge schorren en een rijk vogelleven.

Zeeuwse wad
Niet voor niets wordt vaak de vergelijking gemaakt met de Waddenzee met z'n de zandplaten, slikken en schorren. Bij laag tij onthult de Kattendijkse Plaat een deel van z'n geheimen en krijg je kans dit prachtige gebied te bezoeken. Hier aan de Oosterschelde wordt duidelijk hoe het getij slik, voedsel en zand aanvoert, letterlijk de bodem voor leven. Van kleine plantaardige microalgen, wieren, kleine bodemdiertjes tot vogels aan de top van de voedselpiramide. Tegelijkertijd heeft de Oosterschelde ook belangrijke cultuur-economische functies, waar we tijdens de excursie bij stilstaan.

Tips van de boswachter:

- Trek laarzen aan; 
- Trek oude kleren aan;
- Neem je verrekijker mee om vogels te spotten;
- Deze excursie gaat door slikken en schorren en kan daarom zwaar zijn. Een goede conditie is een vereiste.

logo