Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Cultuur Monumenten Maand op Schiermonnikoog: kunstroutes

22 augustus 2015 | Renée Nitters

Tijdens de jaarlijkse Cultuur Monumenten Maand gaan kunst, ambacht en natuur dit jaar hand in hand op Schiermonnikoog. Galerie Ogygia biedt vanaf de maand september een bijzondere fiets- en wandeltocht voor bezoekers aan. Bekijk het eiland door de ogen van een kunstenaar!

Cultuur Monumenten Maand op Schiermonnikoog: kunstroutes

Bijzondere fiets- en wandelroute

De Schiermonnikoogse galerie Ogygia biedt vanaf september een bijzondere fiets- en wandeltocht op Schiermonnikoog aan. Beide tochten leiden je al wandelend of fietsend langs tien locaties waar kunstenaar Ad van Bokhoven een schilderij van heeft gemaakt. In het kunstdoosje dat bij de routes hoort tref je de locaties in de vorm van een ansichtkaart aan. Met behulp van het compositiezoekertje of de in de natuur geplaatste schilderijlijsten kun je de exacte locatie terug vinden en kun je zien hoe de kunstenaar de plek heeft verbeeld in een schilderij.

Fietsroute

De fietsroute (16 km) heet 'het kunstdoosje' en bevat 10 verschillende ansichtkaarten van Schiermonnikoog. Het zijn niet zomaar ansichtkaarten, maar landschapsschilderijen van Ad van Bokhoven. In het veld staan in september 10 houten schilderijenlijsten op palen. Kijk je door deze lijsten, dan zie je precies het landschap dat de kunstenaar op een doek heeft vastgelegd.

Wandelroute

De wandelroute (8.5 km) met de toepasselijke naam 'voettocht' wordt aangeboden in een handgemaakt mapje van vilt , die 10 ansichtkaarten van Schiermonnikoog bevatten met een compositiezoekertje. Ook deze ansichten zijn een reproductie van de schilderijen van Ad van Bokhoven. Langs deze route staan palen die de punten markeren waar de kunstenaar zijn inspiratie opdeed voor de schilderen die je op de ansichtkaarten ziet staan. Door middel van het bijgeleverde compositiezoekertje vind je de exacte plek van het schilderij.

Aanbieding

De fiets- en wandeltochten zijn verkrijgbaar bij galerie Ogygia (Nieuwestreek 7) op Schiermonnikoog en bij het bezoekerscentrum (Torenstreek 20). Beide routes kosten € 15,- per stuk, maar word je lidvan Natuurmonumenten dan betaal je slechts € 5,- per route. Ben je al lid van Natuurmonumenten dan kosten de routes per stuk slechts € 12,-.

Gratis kopje koffie/thee

Op vertoon van de ansichtkaart van Hotel Van der Werff krijg je bij het gelijknamige hotel een gratis kopje koffie of thee. Later weer thuis, kun je nog eens nagenieten waar je bent geweest aan de hand van de ansichtkaarten. Deze aanbieding is alleen geldig tijdens de Cultuur Monumenten Maand september.

Alle activiteiten Cultuur Monumenten Maand

Tijdens de Cultuur Monumenten Maand en Open Monumentendag organiseert Natuurmonumenten tal van activiteiten door heel Nederland. Bekijk de kalender >>

placeholder

Fotograaf: Ad van Bokhoven

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo