Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe mee met NL Doet in Nationaal Park Schiermonnikoog

02 februari 2016 | Renée Nitters

Elk jaar spoelt er veel afval aan op het strand van Schiermonnikoog. Slecht voor dieren en mensen. In het kader van NL Doet kun je op zaterdag 12 maart meehelpen om het strand van Schiermonnikoog afvalvrij te maken. Doe je mee?

Doe mee met NL Doet in Nationaal Park Schiermonnikoog

Strandschoonmaak

Het oostelijke strand van Schiermonnikoog is groot en lastig bereikbaar. Natuurmonumenten en de gemeente Schiermonnikoog willen op zaterdag 12 maart dit strand gaan schoonmaken. Er is een grote groep vrijwilligers nodig om deze NL DOET-kluste klaren. Verwacht wordt dat er weer honderden kilo's afval verzameld wordt. Aan het eind van de dag is het strand een stuk schoner geworden en heb je een leuke buitendag gehad.

Werkzaamheden

Het vertrekpunt is restaurant De Marlijn, vanaf daar gaat een tractor met aanhanger naar het strand. Als vrijwilliger ga je met handschoenen en vuilniszakken het strand op, op zoek naar aangespoeld afval. Tussen de middag is er een pauze met warme koffie of chocolademelk. Het is een hele dag buiten met veel lopen, dus zorg voor goede, warme (regen)kleding. Voor koffie en warme chocolademelk wordt gezorgd, maar neem je eigen lunch mee. Kom je speciaal voor NL DOET naar Schiermonnikoog, dan krijg je je bootkaart vergoed.

Alle informatie op een rij

placeholder

Fotograaf: Cynthia BorrasBron: Natuurmonumenten

Zaterdag 12 maart 2016

10.30 - 16.00 uur

De Marlijn, Prins Bernhardweg 2, Schiemonnikoog

Wil je mee doen? Meld je dan aan bij NL DOET

Veerboot

Afvaart Lauwersoog: 09.30 uur. Afvaart Schiermonnikoog: 16.30 uur en 19.30 uur.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo