Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Droogvaltochten op de Wadden

23 april 2015 | Renée Nitters

Een bijzondere wadbeleving, waarbij je letterlijk met de voeten op 't wad staat, oog in oog komt met zeehonden, vogels kunt spotten en heerlijk mag genieten van een vaartocht over de Waddenzee. Kom mee met de droogvaltocht van Natuurmonumenten en TX10. Leuk voor jong en oud.

Droogvaltochten op de Wadden

Waddenkotter

Natuurmonumenten en de TX10 heten je welkom aan boord voor een fantastische wadbeleving. Je vertrekt met de TX10 vanuit de haven van Oudeschild voor een drie uur durende tocht door het grootste natuurgebied van Nederland, Werelderfgoed De Waddenzee.

Vaarroute

Er is een prachtige vaarroute uitgestippeld, waarbij je aan de ene kant oneindig ver kan turen over de zee, maar ook Texel eens van een heel andere kant kunt bekijken. De waddenkotter vaart langs een plek waar veelal zeehonden liggen. Een mooie ontmoeting met het symbool van de Wadden, maar weet wel, ook het grootste roofdier van Nederland. Daarna vallen we droog bij een zandplaat in zee en gaan van boord. De gids vertelt van alles over rijke dierenleven, je kunt heerlijk wandelen op de zandplaat en kinderen gaan zelf met schepnetjes aan de slag. Een tocht die een ieder aanspreekt, ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

placeholder

Fotograaf: Eckard BootBron: Natuurmonumenten

Kom aan boord

In april tot en met oktober vaart de TX10 bijna veertig keer uit. De tijden zijn wisselend in verband met het tij. Voor alle tijden vanaf 31 maart tot 1 november klik hier. Voor opgave en meer informatie: 06-510 44 235. Je vertrekt vanuit de haven van Oudeschild en komt na circa 3 uur weer terug in de haven.

Startlocatie en opgave

Ligging TX10: Haven 2, 1792 AE Oudeschild. Opgave en extra info via 06- 510 44 235. Reserveren is noodzakelijk.

Niet vergeten

  • Fototoestel en verrekijker.
  • Warme kleding. Het is op het water altijd een paar graden kouder dan op het land.
  • Laarzen of oude gymschoenen.

Vroege

placeholder

Fotograaf: Eckard BootBron: Natuurmonumenten vogels

Vroege vogels worden beloond. Niet alleen is het Wad in de ochtend het mooist, maar levensgenieters die voor negen uur aan boord gaan, krijgen ook nog eens een bakje koffie of thee. Voor kinderen is er limonade.

Kosten

De kosten bedragen €16,00 euro per volwassene. Kinderen 4 - 10 jaar, (€13,50).

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo