Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

IJzel teistert het noorden van Nederland

05 januari 2016 | Renée Nitters

De herfst leek bijna geluidloos over te gaan in het voorjaar. Maar de winter deed nog onverwacht z'n intrede, in ieder geval in het noorden van het land. Over het eiland Schiermonnikoog raast een harde oostenwind, het is er momenteel bitter koud. Boswachter Cynthia Borras ging al glibberend op pad voor een kleine sfeer impressie.

IJzel teistert het noorden van Nederland

Ganzen trekken weg

De ijzel zorgt ook op Schiermonnikoog voor schaatsende mensen op straat deze vijfde januari van het nieuwe jaar. In het bos ritselt en kraakt het doordat alle met een ijslaagje omgeven takjes tegen elkaar aan tikken. Een heel bijzonder geluid! Ook alle grassprieten zijn voorzien van een ijslaagje. Dit is voor ganzen niet erg aantrekkelijk en er zijn dan ook grote groepen naar zuidelijker streken vertrokken.

placeholder

Fotograaf: Cynthia BorrasBron: Natuurmonumenten

Krakende ijslaag

Begin deze week heeft het gesneeuwd en op de sneeuw ligt nu een krakende ijslaag. Net het korstje van crème brûlée. Tijdens deze dagen is het natuurlijk wel heerlijk om van het eiland te genieten. Mocht je de reis er naar toe aandurven of er toevallig al zijn, word je beloond met een bijzonder, verijzeld landschap.

placeholder

Fotograaf: Cynthia BorrasBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo