Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

November: wandelmaand op Schiermonnikoog

15 september 2015 | Renée Nitters

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in de herfst.

November: wandelmaand op Schiermonnikoog

Zeer uitgebreid programma

Boswachter Cynhtia Borras licht het uitgebreide programma toe: 'we bieden de gasten in de novembermaand een zeer gevarieerd programma met wandelingen rond vier thema's: natuur, sport, cultuurhistorie en culinair. Onze eilander gidsen begeleiden alle weekdagen weer andere themawandelingen. Iedere week komen alle thema's aan bod. Elke maandag is er bijvoorbeeld een avondwandeling, onder de titel ‘Humor in de streken’. Leden van Natuurmonumenten krijgen 20% korting op alle wandelingen, uitgezonderd het culinaire arrangement. Word je tijdens de Wandelmaand lid van Natuurmonumentendan mag je gratis mee met één excursie, uitgezonderd de culinaire excursie.

Op pad met dé Boswachter

De boswachters van Natuurmonumenten nemen je mee het Nationaal Park in, op zoek naar herfstvogels of paddenstoelen.

Sportief wandelen

De sportieve wandelingen leiden over verharde en onverharde wegen, langs karakteristieke eilander bezienswaardigheden.

Cultuurhistorisch wandelen

Eilandbewoners nemen je mee op een reis door de tijd,langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoor je spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.

placeholder

Fotograaf: René KosterBron: Natuurmonumenten

Culinair wandelen

De culinaire wandelingen voeren je langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Overal krijg je een ander smaakvol hoogstandje voorgeschoteld.

Boek je reis

Zin gekregen om het eiland voor één of meerdere dagen te bezoeken? Kijk dan op de site van de VVV Schiermonnikoog voor alle excursies, activiteiten en prijzen. De keuze is groot en voor ieder wat wils!

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo