Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Profiteer van 'November wandelmaand' op Schiermonnikoog

31 augustus 2016 | Renée Nitters

Met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland. De eilanders hebben november uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige en natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in het najaar!

Profiteer van 'November wandelmaand' op Schiermonnikoog

Zelfstandig of met gids op pad

Tijdens de November Wandelmaand wandel je zij aan zij met eilandbewoners en gidsen die je méér over Schiermonnikoog kunnen vertellen dan in de toeristische boekjes staat, waardoor je het eiland in al haar pracht ontdekt. Voor wie het eiland liever op eigen gelegenheid ontdekt, biedt de November Wandelmaand ook routes om zelf mee op pad te gaan.

VOORDEEL VOOR (NIEUWE) LEDEN

placeholder

Fotograaf: René KosterBron: Natuurmonumenten

Lid worden van Natuurmonumenten wordt beloond tijdens de November Wandelmaand op Schiermonnikoog. Meld je aan bij de VVV Schiermonnikoog en ontvang de Schier-horeca waardebon van € 10,00 die je tijdens de Wandelmaand bij een horecabedrijf op Schiermonnikoog kunt gebruiken. Bestaande leden ontvangen € 1,50 korting per persoon op de wandelingen (natuur, cultuur en historie).

Themawandelingen

De begeleide wandelingen vinden dagelijks plaats binnen de thema’s natuur, cultuurhistorie en culinair, aangevuld met prachtige natuurfilms, luisterwandelingen en een mindfullness-wandeling. Ga bijvoorbeeld op pad met de boswachter, op paddenstoelenavontuur of trekvogeltocht. Struin met de eilander meesterverteller door de schaarsverlichte streken, of laat je meevoeren op een reis door de tijd langs kenmerkende plaatsen en gebouwen die het verhaal van 150 jaar badplaats Schiermonnikoog vertellen, of bijvoorbeeld het cultuurhistorisch erfgoed uit WOII.

 

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Culinaire genieters zeker welkom!

De innerlijke genieter wordt op Schiermonnikoog uiteraard niet vergeten. Onderdeel van de November Wandelmaand zijn diverse culinaire wandelingen; smaakvolle, culinaire specialiteiten gepresenteerd in de gezellige kroegjes, restaurants en bijzondere locaties die Schiermonnikoog rijk is. Doe je mee?

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over November Wandelmaand op de site van de VVV Schiermonnikoog.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo