Ga direct naar inhoud
Nationaal Park Schiermonnikoog

Tips in Nationaal Park Schiermonnikoog

 • Tip

  Beleef de nacht op Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog is in 2009 uitgeroepen tot de donkerste plek van Nederland. Op Schiermonnikoog is nauwelijks lichthinder, het weinige kunstlicht dat de donkerte op het eiland verstoort is afkomstig van straatverlichting, van huizen, van beide havens en de vuurtoren. Op vrijwel het hele eiland geldt: donker is hier echt donker.

 • Tip

  Tien avonturen die je beleefd moet hebben op Schiermonnikoog

  Schiermonnikoog is een paradijs voor natuurliefhebbers en kleine avonturiers. Hier zijn tien avonturen die je zeker moet beleven als je op het eiland bent:

 • Tip

  Sporten in de natuur op Schiermonnikoog

  Sport jij weleens in de natuur? Dan ben je een natuursporter! Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? Onze routes en activiteiten helpen je op weg.

 • Speelnatuur

  Spelen in het bos en bij de Berkenplas

  Ontdek Speelnatuur op Schiermonnikoog. Lekker ravotten in het kreupelhout, kliederen met water en zand en kruipen door de griezelgreppel van wilgenstruiken. Neem je ouders mee naar het Hazenweitje en de Berkenplas. Hier kun je de hele dag spelen, bouwen en zwemmen in de natuur.
  Speelnatuur op Schiermonnikoog is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 99 jaar.

 • Bezienswaardigheid

  Bunker Wassermann

  De bunker Wassermann op Schiermonnikoog werd in 1943 gebouwd. De geplande radar op de bunker is nooit gerealiseerd. De bunker vormde een kleine schakel in de Atlantikwall.