Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Struintocht over Veluwezoom

16 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Vertrekpunt

NS station Velp

Stationsplein 31-376881 WC Velp

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Struintocht over Veluwezoom

Zwerven op Veluwezoom

Een hele dag zwerven over de heuvels en door de dalen van de Veluwe kan het best in Nationaal Park Veluwezoom. Oog in oog met wild als edelhert, zwijn of ree.

Landschap en natuur

Veluwezoom heeft een grote verscheidenheid in hoogteverschillen, landschappen en natuur. De tocht begint bij station Velp op de parkeerplaats. Hierna lopen we via landgoed Beekhuizen, het Rozendaalse veld, signaal Imbosch (met zijn 110 meter het hoogste punt van de Veluwe) naar bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Hier zullen we rond 16.30 uur aankomen. Station Rheden ligt op 10 min lopen vanaf het bezoekerscentrum.

In Velp beleven we nog volop de cultuur van kasteel Biljoen en landgoed Beekhuizen. Daarna lopen we in steeds meer natuurlijk terrein; de robuuste natuur van Veluwezoom.

De kans om oog in oog te staan met wild is groot. Maar we gaan, omdat we waar mogelijk struinen, zeker diersporen vinden van het edelhert, zwijn, ree en de das. 

Je loopt 16 km, ook van de paden af en door een terrein met grote hoogteverschillen. Deze tocht is dan ook alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie.

De groep bestaat uit 10 deelnemers en 2 gidsen.

Kom mee en ervaar de stilte en de weidsheid van dit unieke natuurgebied.

 

Praktische info

  • Zorg voor goede wandelschoenen, dagrugzak en regenkleding
  • Zorg zelf voor drinken en een boterham voor onderweg. De lunch is niet inbegrepen.
  • Vergeet je verrekijker niet
  • Koop van te voren online een kaartje
  • Wil je meer informatie? Bel dan met bezoekerscentrum Veluwezoom, 026 49 79 100
logo