Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een LC-lid stelt zich voor: Lex Henzen

Een kennismaking met Lex Henzen.

Gelderland

Natuur kan overal

Waarom actief voor Natuurmonumenten?

“Van jongs af aan ben ik het liefst buiten, in weer en wind en kan ik genieten van de zang van vogels en de geur van hars in het bos. Vaak ben ik te vinden op het Friese water bij het Nationaal park de Alde Feanen. Dichterbij in de bossen van Warnsborn liggen mijn hardloop rondjes. Er is in ons land prachtige natuur te vinden waarvan wij en onze kinderen mogen genieten. Toch heeft de natuur het maar moeilijk en ergens is dat beklemmend want er is niet veel krachtiger, vindingrijker en vol aanpassingsvermogen dan juist de natuur. Zonder gezonde bodem en balans in de natuur kunnen we als mensen niet. Gewoon niet. Wanneer de natuur eigenlijk te klein is geworden en achteruitgaat dan is er werk aan de winkel.  Voor ons allemaal. Graag wil ik mij inzetten om daar waar het ook maar kan, natuurlijke omstandigheden terug te brengen. Op stukjes openbaar groen in dorpen en steden en langs akkers mag wel weer struweel komen. Gelukkig heeft de natuur geen last van grensgevoeligheid.  Wij kunnen op onze beurt laten zien dat natuur overal kan. Als alle tuin/ terrein eigenaren gaan samenwerken zijn er meer kansen voor wilde planten en dieren.

Favoriete natuurgebied:

Dat heb ik eigenlijk niet zo. Ik ben het meest dol op ongerepte natuur. Gewoon laten en weinig ingrijpen. In mijn optimisme vermoed ik dat mijn favoriete natuurgebieden, de ‘nieuwe natuur’  zal zijn die wij door samen te werken overal hun plaatsje terug hebben gegeven.

Lex Henzen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • (026) 497 91 00
  • [email protected]
  • Verlaat de parkeerplaats bij de gele bebording. De ingang van het bezoekerscentrum bevindt zich direct voorbij de vlaggen.

logo