Nieuws van de boswachter

Beuken veranderen in kunstwerken op Veluwezoom

22 januari 2015 | Susanne Blommaert

Op landgoed Heuven, Veluwezoom, stonden een paar beuken die geveld moesten worden. Een aantal kreeg een nieuw leven als kunstwerk, en hoe. Dat moet je gezien hebben!

Beuken veranderen in kunstwerken op Veluwezoom

Het is altijd jammer als oude bomen moeten worden gerooid. Aan de groene wandelroute naar de schaapskooi stonden een paar beuken die ziek waren. Bij het rooien zijn de stronken blijven staan. Ideaal basismateriaal voor kunstenaar">http://www.trebukken.no/">kunstenaar Arjan Besemer, die er gretig zijn kettingzaag in zette. Het resultaat is verbluffend. Zonder schetsen, helemaal uit zijn hoofd, veranderde hij met veel gevoel de boomstammen in kunstige schapen. Eén van de stammen werd zelfs een zeug met biggen.


placeholder

Fotograaf: José LamainBron: NatuurmonumentenReacties

Wandelaars die getuige waren van de zagende kunstenaar, kwamen woorden te kort. ‘Prachtig!’ ‘Geweldig!’ ‘Kunstig’. Een van hen, een tikje jaloers: ‘Zou ik zelf wel een keer willen proberen, maar dat wordt vast helemaal niks!’


Kom kijken!


Op landgoed Heuven, achter Bezoekerscentrum Veluwezoom, is het altijd leuk om te wandelen. Met de kersverse kunstwerken onderweg is het alleen nog maar interessanter geworden. Kom dus een keer kijken! Deze routes komen er langs:


Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo