Nieuws van de boswachter

Drie tips voor je bezoek aan de Posbank

19 augustus 2020 | Susanne Blommaert

Ben je van plan naar de bloeiende heide te gaan kijken in de omgeving van de Posbank? Lees dan deze drie tips.

Bloeiende heide vanaf de Zijpenberg

Het Herikhuizerveld, oftewel 'De Posbank', is populair, helemaal als de heide bloeit, en dat is in deze tijd van het jaar. Wees welkom, maar bereid je goed voor als je ernaartoe wilt gaan. Want: het kan er erg druk zijn. Dat is nooit prettig en helemaal niet in corona-tijd. Daarom drie tips:

1. Kom met de (elektrische) fiets of het OV

Er zijn weinig natuurgebieden die zó goed bereikbaar zijn per openbaar vervoer als Nationaal Park Veluwezoom. Reis naar station Rheden en ga verder te voet. In tien minuten ben je bij het Bezoekerscentrum en van daaraf kun je verschillende mooie routes kiezen, volg bijvoorbeeld de witte pijlen, een rondwandeling van ca. 1 uur. Of ga per (elektrische) fiets; het geeft je veel vrijheid om drukke plekken te mijden en je hebt geen parkeerstress. Te voet of per fiets kun je makkelijk naar de schaapskooi en dan via de Snippendaalseweg verder omhoog; je komt bij prachtige vergezichten en uitzichtpunten, zoals bij wandelknooppunten 04 (achter de Schaapskooi), 86 (Kraaijenberg) en 81 (Zijpenberg, zie foto:).

 

Het uitzicht over de heide vanaf de Zijpenberg

Uitzicht over de heide vanaf de Zijpenberg

2. Kies een rustig moment

Ga als het even kan niet in het weekend maar op een doordeweekse dag. Kies een tijdstip uit waarop het (nog) niet zo druk is. Bijvoorbeeld 's morgens voor tienen of juist 's avonds rond een uur of zes. Voor al je uitstapjes in Gelderland is er een handige druktemeter >

3. Kies een rustige route - die net zo mooi is!

Er zijn verschillende plekken van waaraf je een fantastisch uitzicht hebt over de heideheuvels. Is het bij de Posbank te druk, rijd dan een stukje verder over de Beekhuizenseweg richting Velp en parkeer bijvoorbeeld op P Herikhuizerveld of P Zijpenberg. Vanaf de Zijpenberg vertrekt de blauwe wandelroute: volop variatie, stevige hellingen en schitterende uitzichten. Eigenlijk alles wat Nationaal Park Veluwezoom te bieden heeft, maar dan relatief rustig.

Check ook de info op coronavirus en de natuur>

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo