Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Natuurmonumenten zoekt een nieuwe gastheer voor de Carolinahoeve

11 juli 2019 | Jose Lamain

In Nationaal Park Veluwezoom ligt al meer dan 250 jaar de Carolinahoeve verscholen. Een plek midden in de ongerepte en robuuste natuur waar bezoekers kunnen opwarmen, uitrusten en opladen. Eind september 2020 zwaait huidige uitbater af en daarom is Natuurmonumenten op zoek naar een nieuwe exploitant voor de Carolinahoeve.

Terras Carolinahoeve

Wat wil natuurmonumenten op deze plek?

Natuurmonumenten wil dat De Carolinahoeve een gastvrije pleisterplaats blijft voor de bezoekers van Veluwezoom. Bezoekers weten wat ze kunnen verwachten als ze naar De Carolinahoeve gaan. Waar ze met hun natte jas en vieze schoenen welkom zijn, waar de gastheer samen met zijn personeel gasten ontvangt met een glimlach!

De activiteiten van de nieuwe exploitatie passen binnen de huidige contouren van het erf, houden rekening met de beperkte bereikbaarheid en draagt bij aan de natuurwaarden om haar heen of doet er in elk geval geen afbreuk aan.

De voorkeur gaat uit naar een exploitant die de relatie weet te maken tussen een succesvolle onderneming,  een gastvrij ontvangst en het creëren van een band met het natuurgebied door zijn gasten.

Carolinahoeve

Waarom nu al op zoek naar een nieuwe invulling?

"Het duurt nog zeker een jaar, maar uit ervaring weten we dat voldoende voorbereidingstijd nodig is. De nieuwe gastheer (of dame!) moet de tijd krijgen om zijn nieuwe leven in te gaan richten. En een verbouwing sluiten we niet uit", aldus projectleider Ellen de Kroon van Natuurmonumenten. 

Uiteraard blijft de Carolinahoeve geopend en bent u van harte welkom voor de vertrouwde pannenkoek en het kopje koffie bij de huidige gastheer. Maar bent u of kent u iemand die graag het stokje van hem over neemt, download hier de documenten of geef het door!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via [email protected]

José Lamain
Jose Lamain
logo