Ga direct naar inhoud
Nieuws

Twee terreinen in Westervoort naar Natuurmonumenten

31 oktober 2018 | Susanne Blommaert

In oktober 2018 zijn twee terreinen in de gemeente Westervoort overgedragen aan Natuurmonumenten. Zij vormen samen één aaneengesloten natuurgebied van zo’n 25 hectare. Na enkele voorbereidingen is het gebied opengesteld voor wandelaars.

Uitzicht vanaf de heuvel

Eén van de terreinen bestaat uit een markante heuvel. Het is een voormalige vuilstort die 25 jaar geleden werd gesaneerd en beplant. Inmiddels is het een aantrekkelijk gebied geworden dat volop kansen biedt voor natuurontwikkeling, met name ook voor bloemen en insecten. Onderzoek uit 2016 wees uit dat het gebied zeer geschikt is voor vleermuizen. Ook de das heeft zich er inmiddels gevestigd. Het terrein is aan Natuurmonumenten geschonken door de Putman Groep b.v.

Het naastgelegen terrein, de ‘Kleiputten van Westervoort’, bestaat uit waterpartijen (oude tichelgaten), omzoomd met rietkragen en bomen en tal van mooie doorkijkjes. Gebiedsontwikkelaar BPD verkocht het terrein aan Natuurmonumenten om het toegankelijk te maken voor de omgeving.

Het nieuw ontstane gebied wordt natuurgericht beheerd. Dit biedt volop kansen voor de natuur en sluit aan bij het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Bovendien is het aantrekkelijk  voor de omwonenden en werknemers van het nabijgelegen bedrijventerrein. Zij kunnen er een gevarieerde wandeling maken met als letterlijk hoogtepunt een schitterend uitzicht over wijde omgeving. 

Kom wandelen!

Er is een wandeling uitgezet vanaf de parkeerplaats van voetbalclub AVW '66.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert