Word lid

Bomenroute Rhederoord

5.8 km

Waar

Nationaal Park Veluwezoom

Wandelen

Bomenroute Rhederoord

Bomen die als stille getuigen een verhaal vertellen. Of bomen met een interessante geschiedenis. Waar kan je deze beter ‘spotten’ dan op een oud landgoed? Op de beboste heuvels en in de diepe erosiedalen van Rhederoord kun je je verwonderen over een Duitse boom, negen evenwijdige beukenlanen en wandelen door de prachtige parktuin van huis Rhederoord. De sequoia’s behoren tot de allerhoogste van Nederland!

Deze route volgt gedeeltelijk de witte route. In onderstaande beschrijving wordt soms verwezen naar een G-codering (bijv. G09) die je terugvindt op de paaltjes met ATB-routemarkering.

Wandel deze route met onze route-app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Lappendeken: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Rij over de N348 tussen Arnhem en Dieren en neem afslag De Steeg. Parkeren bij Parkeerplaats Lappendeken aan de Diepesteeg in De Steeg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Bushalte Brantsenpark, De Steeg. Het is vanaf de bushalte dan nog ca. 15 min. lopen naar het startpunt. Volg vanaf de verkeerslichten de borden 'Lappendeken'.

De route

 Startpunt

Nationaal Park Veluwezoom Parkeerplaats Lappendeken

Nationaal Park Veluwezoom

Wat wij hier doen

Wat doen wij hier

Natuurmonumenten houdt Nationaal Park Veluwezoom al ruim honderd jaar in topconditie. We zetten runderen, paarden en schapen in om heide en stuifzandgebieden open te houden. In het bos krijgen inheemse bomen de ruimte. Op landgoederen onderhouden we lanen, weides en waterpartijen. Zo creëren we ideale omstandigheden voor onze planten en dieren. De komende jaren besteden we aandacht aan de wegen en paden van de Veluwezoom. Zo blijft dit drukbezochte natuurgebied in de toekomst goed toegankelijk voor verschillende gebruikersgroepen. De natuur staat hierbij voorop, want natuur beschermen is en blijft ons belangrijkste doel.

Word lid
5.8 km

Bomenroute Rhederoord