Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Eén van de weesottertjes De Wieden gevonden!

24 augustus 2016 | Renée Nitters

Goed nieuws! Na precies twee weken, nadat moederotter in Giethoorn was doodgereden, is een van de jonge weesotters gevonden.

Eén van de weesottertjes De Wieden gevonden!

Met dank aan een alerte Gieterse rietsnijder die het jonge ottertje tijdens het maaien in een sloot vond. Boswachter Ronald Messenmaker: 'het vrouwtje van 1380 gram ziet er gezond uit en is in Otteropvang De Rietnymf ondergebracht. Naar het broertje of zusje wordt nog uitgekeken. Deze is al wel gehoord en er is goede hoop dat ook deze gevonden wordt'.

Aanhouders winnen

Na twee weken intensief zoeken gaat dank uit naar Otterstation Nederland, Otteropvang De Rietnymf, alle vrijwilligers en Raya met hond Tiro die belangeloos meezochten. Door deze gezamenlijke actie en de inzet van de Gieterse bewoners via Facebook De Wieden is het eerste succesje geboekt.

placeholder

Fotograaf: A. Settels

Moeder doodgereden

De moeder van de kleine ottertjes werd op 8 augustus in Giethoorn doodgereden. Daarna werd een gezamenlijke zoekactie gestart. Ook werden de bewoners in Giethoorn opgeroepen om uit te kijken naar de weesjes. Het tweede weesje is gezien, maar nog niet gevangen. Alle hoop dat deze ook binnengebracht wordt.

Domper

Maandagavond 22 augustus werd een dode otter gemeld tussen Nijeveen en Meppel. Wederom ging het om een zogend vrouwtje. Na sectie zal gekeken worden of een soortgelijke zoekactie op touw gezet kan worden.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo