Forest mindfulness - gezond van lichaam en geest

Forest mindfulness - gezond van lichaam en geest

Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Forest mindfulness - gezond van lichaam en geest

Iedereen die regelmatig naar het bos komt, weet dat je er ook tot rust kunt komen, waardoor je minder druk en stress voelt.

Natuur maakt gezond

Tijdens een trage wandeling, waarbij alle zintuigen wagenwijd worden opengezet, kom je letterlijk in contact met het duinbos. Onderweg doe je onder begeleiding van een ervaren gids oefeningen uit de traditionele Chinese gezondheidszorg: de qigong/taiij qi. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zowel de natuur als de oefeningen helpen stress te verlagen en ons immuunsysteem te versterken.

Opladen

We dompelen ons intuïtief onder, laten ons verwonderen en verrassen door alles wat de natuur ons al voelend, luisterend proevend en ruikend biedt. We vertragen in de stilte van het moment. Loslaten en weer opladen.

Buiten word je beter

Natuurmonumenten wil je tijdens deze excursie meegeven dat natuur bijdraagt aan je gezondheidt. Regelmatig ontspannen in de natuur zorgt voor vermindering van stress en draagt bij aan het versterken van je immuunsysteem.

Goed om te weten

  • Trek geen strak zittende kleding aan
  • De activiteit vindt buiten plaats. Controleer jezelf na een bezoek aan de natuur op teken.

Ledenpas mee

Op deze locatie geldt voor niet-leden een parkeerbijdrage. Deze betaal je bij de betaalzuil. Ben je lid van Natuurmonumenten? Scan je ledenpas bij de betaalzuil, dan parkeer je gratis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 76
  • Duin- en Kruidbergerweg 76, 2071 LE Santpoort-Noord (NH)
  • Vanaf de A208 neem je afslag Santpoort. Je gaat richting Santpoort. Bij de rotonde rechtdoor, na 900 meter ligt het station aan je rechterhand. Sla rechtsaf het spoor over. Je rijdt nu op de Kennemergaardeweg, die later overgaat in de Duin- en Kruidbergerweg. Sla bij nummer 74 (2071 LE Santpoort-Noord) rechtsaf en volg de smalle weg naar de parkeerplaats van Duin en Kruidberg.

logo