Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandel vanuit de trein de natuur in

Wandel vanuit de trein de natuur in

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Vertrekpunt

NS station Santpoort-Noord

Santpoortse Dreef 12071 TP Santpoort-Noord

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Wandel vanuit de trein de natuur in

Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dàt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De excursie start op het station en sluit aan op de trein die om 13:10 uur vanuit Amsterdam Centraal aankomt.

Beleef de natuur

Eenmaal in de duinen valt er genoeg te beleven. Het gebied is zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldbomen, duinmeren en zandverstuivingen. Er lopen Schotse hooglanders, konikpaarden, shetlandpony’s, damherten en reeën. Uit de bomen komt gekwetter en gezang van vogels. En hoog in de lucht cirkelen buizerds op zoek naar een prooi.

De gids neemt je mee op een gevarieerde wandelroute van ongeveer 10 kilometer, die je in ongeveer twee uur langs cultuurhistorische punten in het duinlandschap voert, zoals landgoed Duin en Kruidberg en uitzichtpunt de lichtbakkeet. Vanaf dit punt kun je een groot deel van het duingebied en de omgeving overzien (IJmuiden, Driehuis, Santpoort, Haarlem, Zandvoort en de zee).

Kom je verwonderen

Trek je wandelschoenen aan, stap in de trein, laat de drukte en het lawaai van de stad achter je en kom je verwonderen over de schoonheid van de natuur dichtbij!

Handig om te weten

  • controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
  • geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • doe stevige schoenen aan
  • honden mogen niet mee

Project Buitenpoorten

Het project Buitenpoorten is een initiatief van provincie Noord-Holland, NS, Metropoolregio Amsterdam, gemeente Velsen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Natuurmonumenten. Daarnaast wordt samengewerkt met ProRail, Spoorbouwmeester, Staatsbosbeheer, Pieter Vermeulen Museum, lokale ondernemers, organisaties en bewoners.

logo