Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe mee aan de IJmuiden Kust Trail

20 augustus 2018 | Jowien van der Vegte

Op 29 september gaat de IJmuiden Kust Trail van start met uitdagende routes door de duinen en over het strand. Ga je mee trailrunnen?

Trailrunnen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het parcours gaat deels door natuurgebieden van Natuurmonumenten in Nationaal Park Zuid Kennemerland. De routes zijn een afwisseling van strand, duinpannen, duinmeren en vergezichten. Met onderweg klimmen en mooie singletracks in het duingebied. Je kunt kiezen uit 16, 24 of 36 kilometer.

Reserveer hier je startbewijs

De IJmuiden Kust Trail is een Natuur Trail van Natuurmonumenten en MudSweatTrails, een serie trailruns van het hoogste niveau.
Bekijk hier de trails

Doe mee en help de insecten

Dit jaar besteedt Natuurmonumenten extra aandacht aan insecten. Het gaat namelijk slecht met onze insecten, in 30 jaar tijd is twee derde van de insecten verdwenen. Insecten zijn onmisbaar als bestuiver van planten, bodemverbeteraar en voedsel voor andere dieren. Als de insecten verdwijnen, verdwijnen ook de andere dieren en planten uit ons landschap. Daarom zet Natuurmonumenten zich in voor de insecten. Help je ook mee? Alle donaties van de IJmuiden Kust Trail gaan naar de insecten. Met jouw bijdrage gaan we de insecten in Nederland redden.

Doe mee en steun de natuur

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo