Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Varen

OERRR varen en speuren naar vleermuizen

OERRR varen en speuren naar vleermuizen

Waar

Nieuwkoopse Plassen

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 9,00
  • Ledenprijs€ 6,00
Kinderen
  • Normaal€ 9,00
  • Ledenprijs€ 6,00
  • € 6,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR varen en speuren naar vleermuizen

Een bijzondere avond voor kinderen om een echte vleermuizenkenner te worden! Met een spannende speurtocht in de Heemtuin van het IVN leer je écht alles over de vleermuis. Daarna ga je met de boswachters van Natuurmonumenten de Nieuwkoopse Plassen op. Daar ga je op zoek naar water, dwerg- en meervleermuizen!

Spannende speurtocht

Speur tijdens deze spannende avond naar jagende vleermuizen. In de Heemtuin van het IVN zal je eerst kennis maken met de vleermuizen door middel van een spannende speurtocht. Hoe weten de vleermuizen waar de insecten vliegen in het donker? Na de speurtocht ben je een echte vleermuizenkenner, en als je geluk hebt, dan heb je de eerste vleermuizen ook al zien vliegen!

Opsporingsapparaatjes

Daarna is het tijd voor het speuren naar vleermuizen. Gewapend met fijngevoelige opsporingsapparaatjes en schijnwerpers, speuren we naar de vleermuizen. Van een boot met mensen trekken de water-, dwerg en meervleermuizen zich weinig aan (tenminste, als we goed stil zijn!). Met grote snelheid scheren ze over het water… Heel erg spannend dus!

Praktische informatie

  • Let op! Deze activiteit begint in de Heemtuin aan de Kennedylaan 33a in Nieuwkoop.
  • Als het regent, vliegen de vleermuizen niet. Helaas gaat de avond dan niet door. Uiteraard zullen we je hier tijdig over informeren.
  • We varen met een open fluisterboot. Trek dus warme kleren aan! Het kan ’s avonds flink afkoelen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo