Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Altijd iets te doen

Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een dagje uit in de Nieuwkoopse Plassen. Ontdek het gebied vanuit een bootje, wandelend of op de fiets. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor jong en oud. Snuffel door de uitgebreide winkel of bekijk onze wisselende expositie.

Fotograaf: Rene KosterActiviteiten voor jong en oud

Vanuit het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen worden allerlei activiteiten georganiseerd. Binnen en buiten, voor jong en oud, in de winter en in zomer.

Kijk voor het aanbod in de activiteitenkalender.

Ontdek de Nieuwkoopse Plassen

Wil je zelf de Nieuwkoopse Plassen ontdekken? De Nieuwkoopse Plassen is een waterrijk natuurgebied die het beste vanaf het water te ontdekken is. We hebben allerlei soorten vaaractiviteiten of stap zelf in een kano en vaar een mooie route. De Nieuwkoopse Plassen is ook prima te verkennen met de elektro- of motorboot!

Beleef de Nieuwkoopse Plassen vanaf het land: trek de wandelschoenen aan of pak de fiets! Er zijn diverse wandelroutes en fietsroutes in het natuurgebied.

Terras aan de plas

Aan het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen zit Restaurant Tijsterman. Hier kun je terecht voor een kop koffie met wat lekkers, lunch of diner. Bij lekker weer is het heerlijk vertoeven op het terras aan de plas. In Noorden en Zevenhoven zijn er ook diverse horecagelegenheden.

Het natuurgebied

Het bezoekerscentrum ligt aan de Nieuwkoopse Plassen, een uitgestrekt natuurgebied van land en water. Ontdek alle geheimen van het moeras!

Volg de Nieuwkoopse Plassen online!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de mooiste foto's uit het plassengebied? Volg onze twitterende boswachters of word fan van de Nieuwkoopse Plassen op Facebook!

Heb je al een bezoek gebracht aan de Nieuwkoopse Plassen? Laat je recensie achter op TripAdvisor!

TripAdvisor

word nu lid