Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

‘Op de adem van de natuur’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

31 juli 2017 | Natascha Hokke

Onder de titel ‘Op de adem van de natuur’ exposeren fotografe Hiske Kamminga en José van Zutphen hun samengestelde kunstwerken. Beeld en tekst werken op elkaar in en vormen één geheel. Zij betoveren als het ware de kijker en brengen deze in een andere sfeer. Deze tentoonstelling is te zien van 1 augustus tot en met 1 oktober en is gratis te bezoeken.

‘Op de adem van de natuur’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Zintuigen prikkelen

Hiske Kamminga maakt kleurrijke en gelaagde fotokunst. In haar werk combineert zij krachtige beelden met dromerigheid. Ze gebruikt beelden uit de natuur als metafoor voor menselijke processen. De subtiliteit waarmee zij foto´s combineert prikkelt de zintuigen. Met haar werk biedt zij de kijker rust en perspectief.

Beluister hier het radio-interview over de expositie >>

Japanse dichtvorm

José van Zutphen maakt breekbare poëzie weergegeven in beeldende taal. De liefde voor de natuur kan zij hier goed in kwijt. Ze schrijft gevarieerde gedichten en gebruikt soms ook de Japanse dichtvorm. José treedt op door het hele land. Daar toont zij op humorvolle wijze haar voordrachten.

Smartphone fotografie

Beide kunstenaars zijn op 10 september van 13.30 tot 16.30 uur aanwezig in het bezoekerscentrum. Hiske geeft een workshop smartphone fotografie onder het thema ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’. José houdt in de middag zowel binnen als buiten een voordracht. Daarin laat zij zien hoe zij met taal tovert en hoe taal betovert.

Wie, wanneer, waar?

Voor wie: Iedereen

Datum: De expositie is te zien van 1 augustus tot en met 1 oktober 2017

Op 10 september geeft Hiske van 13.30 tot 16.30 uur een workshop smartphone fotografieJosé van Zutphen presenteert in de middag haar taalkunst.

Adres: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop

Waar:De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum

Kijk hier voor de openingstijden >>

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo