Nieuws van de boswachter

Neem een kijkje bij bezoekerscentrum Arkemheen

16 juni 2016 | Susanne Blommaert

Combineer je fiets- of wandeltocht door de polder Arkemheen met een bezoekje aan het fraai gerenoveerde bezoekerscentrum.

Neem een kijkje bij bezoekerscentrum Arkemheen

Je ziet het al van verre liggen in de weidse polder bij Nijkerk: stoomgemaal Hertog Reijnout. Het industriële monument is 12 keer per jaar in werking te zien tijdens de maaldagen. Maar ook op andere dagen kun je er terecht, want in de voormalige kolenloods vind je het pas gerenoveerde bezoekerscentrum, waar van alles te beleven is.

Openingstijden

  • Geopend tussen Tweede Paasdag en 1 november
  • Dinsdag t/m vrijdag 10-16, zaterdag 10-13 uur.
  • In juli en augustus ook zondag van 10-16 uur.
  • Toegang gratis, behalve op maaldagen.
  • Adres: Zeedijk 6, 3861 MD Nijkerk

Wat is er te zien?

In de tentoonstellingsruimte vertellen moderne media het verhaal van cultuurhistorie, waterbeheer, techniek, natuur en landbouw. Vanaf een groot scherm spreken dijkgraaf, boer, boswachter en beheerder je toe en zie je schitterende opnames gemaakt met een drone. In een fotowand van 68 deurtjes kun je op ontdekkingsreis gaan. Maak ze allemaal open!

placeholder

Interactieve fotowand in Bezoekerscentrum ArkemheenFotograaf: Arjen GerritsmaBron: Graphicsound.nl

Samenwerking

Het vernieuwde bezoekerscentrum kwam tot stand door een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Waterschap Vallei en Veluwe, LTO Veluwerand, anv BAO en Stichting Stoomgemaal Arkemheen. Het werd 1 april jl. officieel geopend door loco-dijkgraaf Frans van der Maten.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo