Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fotoworkshop Oosterheide

Waar

Oosterheide

Vertrekpunt

Recreatie- en beheerschuur Oosterheide

Tilburgsebaan 34904 SP Oosterhout

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 57,50
  • Ledenprijs€ 45,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Fotoworkshop Oosterheide

Daan de Vos en Ed Michels zijn ervaren fotografen en delen graag hun kennis met je. Natuurmonumenten heeft hen weten te strikken voor een workshop fotografie. Je gaat aan de slag op landgoed Oosterheide, dat bekend staat om de vele verschillende bomen.

 

Korte theorie, daarna het veld in!

Vooraf aan het praktijkgedeelte krijg je theoretische uitleg. Wees maar niet bang; dit wordt geen droge theoretische lezing. Aan de hand van eigen foto’s geven Daan en Ed uitleg over de basiselementen van een goede foto: compositie, belichting en scherpte. Hoe creëer je sfeer met een creatief gebruik van scherptediepte? En hoe zorg je ervoor dat alle aandacht in jouw foto naar die mooie paddenstoel gaat? Het zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen. Na de korte theoretische uitleg is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Er is alle tijd om persoonlijke feedback en tips te geven tijdens het fotograferen. Deins er niet voor om languit op de grond te gaan liggen voor een foto, dus trek vooral gemakkelijke kleding en schoenen aan die vies mogen worden!

 

Geen dure apparatuur nodig
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over enige basiskennis van diafragma, sluitertijd e.d. beschikken. In het theoretische gedeelte gaan ze kort op deze punten in, maar het is wel de bedoeling dat je zelf weet hoe je deze instellingen wijzigt op jouw camera. Belangrijk is ook dat je geen dure macrolens nodig hebt om deel te nemen aan de workshop. Mensen met macro voorzetlenzen en compactcamera’s met macrofunctie zijn ook van harte welkom. Let er wel op dat je de sluitertijd en het diafragma moet kunnen aanpassen op een compactcamera.

 

Persoonlijke feedback

Tijdens het fotograferen en na afloop bij een kopje koffie met cake zullen Daan en Ed feedback geven op de gemaakte foto’s.

 

Fotoboek Baronie van Breda

De opbrengsten uit deze workshop komen ten goede aan een bijzonder natuurfotoboek over de Baronie van Breda. Daan de Vos en Ed Michels zijn nauw betrokken bij dit project van fotografe en journaliste Riet Pijnappels. Eerder heeft ze al het boek ‘Met andere ogen, natuur in Zundert’ gemaakt.

 

Algemene informatie

Locatie: Oosterheide Tilburgse Baan 5

logo