Nieuws van de boswachter

Nieuwjaarstoost met boswachters en warme chocolademelk op Planken Wambuis

16 december 2019 | Ramona Fredriks

Breng samen met de boswachters een toost uit op een mooi, nieuw natuurjaar! Kom op zondag 5 januari 2020 tussen 11.00 en 15.00 uur naar Planken Wambuis bij Ede en drink samen met de boswachters een gratis kop warme chocolademelk bij een knapperend vuur.

Nieuwjaarstoost met warme chocolademelk op Planken Wambuis

Breng samen met de boswachters een toost uit op een mooi, nieuw natuurjaar! Kom op zondag 5 januari 2020 tussen 11.00 naar 15.00 uur naar Planken Wambuis bij Ede en drink samen met de boswachters een gratis kop warme chocolademelk bij een knapperend vuur.

Boswachter Han ten Seldam: ”Het is een leuke manier om met bezoekers in gesprek te komen en onze passie voor dit natuurgebied met hen te delen. Het hele jaar zijn we hard aan het werk voor dit gebied, maar hebben we helaas te weinig contact met de bezoekers. We staan zondag 5 januari klaar met een volle ketel warme chocolademelk en verkopen ook geweistangen. Alle herten in Planken Wambuis volg ik al jaren en ken ik persoonlijk. Van een aantal heb ik het betreffende hert ook op foto en die krijgt de koper van de afworpstang er gratis bij. Tevens is er een prijsvraag waarbij de mensen een geweistang kunnen winnen. We hopen op veel bezoekers”.

Combineer warme choco met een winterse wandeling
Natuurmonumenten nodigt natuurliefhebbers van harte uit om op zondag 5 januari langs te komen en te genieten in natuurgebied Planken Wambuis. Bij Parkeerplaats Planken Wambuisweg 1a staan de boswachters klaar met een heerlijke kop warme chocolademelk om het nieuwe jaar goed in te luiden.
Combineer je warme chocolademelk met een winterse wandeling door het natuurgebied. Er zijn prachtige wandelroutes uitgezet.


Afwisselend landschap en grote zoogdieren
Het landschap van het Planken Wambuis bestaat uit een afwisseling van akkers, graasweides, bos en heide. De uitgestrektheid van het gebied en de afwisseling maken dit bijzondere stukje Veluwe geknipt voor een heerlijke lange wandeling. In het uitgestrekte Planken Wambuis leven veel grote zoogdieren, zoals wilde zwijnen, reeën, edelherten, pony’s en Spaanse runderen. Altijd kans om ze tegen te komen. Ook kleinere zoogdieren, als de vos en de das komen in het gebied voor. Meer weten? Vraag het de boswachter.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter.com/@NM_Gelderland en Facebook.com/DeVeluwe

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks
logo