Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandeling stadsnatuur Rotterdam

Wandeling stadsnatuur Rotterdam

Waar

Rotterdams platteland

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00

Uitverkocht

Activiteit

Wandeling stadsnatuur Rotterdam

Ontdek samen met de boswachter de stadsnatuur van Rotterdam tijdens deze wandeltocht naar het Rotterdamse Platteland. De binnenstad bruist van de nieuwe initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening, zoals de Dakakker, het grootste stadslandbouwdak van Europa en het nieuwe luchtpark de Hofbogen op het dak van station Hofplein.

De Singels van Rotterdam werden reeds in het midden van de 19e eeuw aangelegd en zijn ook nu nog bepalend voor het groen in het straatbeeld en een trekpleister voor diverse vogelsoorten. De tocht gaat verder richting Hilligersberg met de Bergse Plassen die reeds in de 17e eeuw ontstaan zijn door de turfwinning en het Schiebroekse Park dat is aangelegd als echt natuurpark met een grote variatie aan begroeiing en waar zelfs Schotse hooglanders grazen.

De wandeling eindigt bij de Melkschuur Zuidpolder op het Rotterdams Platteland, welke onder het beheer van Natuurmonumenten valt. Dit ligt op loopafstand van metrostation Rodenrijs, van waaruit men gemakkelijk terugreist naar Rotterdam Centraal.

Tips van de boswachter tijdens het wandelen

  • Trek wandelschoenen aan
  • Neem gerust je verrekijker mee
  • De wandeling is ongeveer 10 km lang
  • Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg. We hebben halverwege een korte stop, hier kunt u met contant geld een kopje koffie kopen.
  • We starten aan de noordzijde (Blijdorp-kant) van station Rotterdam Centraal Station, voor de informatiebalie
  • Neem je OV-kaart mee, dan kun je van metrohalte Rodenrijs in enkele haltes terug naar Rotterdam Centraal.
  • Wij adviseren u om met het OV naar Rotterdam Centraal Station te reizen. Komt u toch met de auto dan kunt u eventueel bij metrostation Rodenrijs parkeren (eindpunt van de route, gratis parkeren) en van hieruit met de metro naar het startpunt Rotterdam Centraal station reizen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo