Word lid

Vrijwilliger afdeling Juridische Zaken te 's-Graveland

Wil jij jouw juridische kennis en ervaring inzetten om Natuurmonumenten te helpen met het behoud van onze prachtige natuur? Op onze afdeling Juridische Zaken, die momenteel bestaat uit vijf juristen, kunnen wij hulp heel goed gebruiken.

Tijdsbesteding: bij voorkeur minimaal 6 uur per week

Locatie: landelijke kantoor in ’s-Graveland, waarbij inzet op locatie elders in Nederland tot de mogelijkheden behoort, afhankelijk van de werkzaamheden.

Wat houdt de functie in?
De juristen van Natuurmonumenten zetten juridische kennis in om overeenkomsten te beoordelen en op te stellen en zijn belangrijke adviseurs voor de organisatie. Als jurist houd je je bezig met alle juridische aspecten van het werk van Natuurmonumenten, zoals overeenkomstenrecht, vastgoedrecht, zakenrecht, aanbestedingsrecht, intellectuele eigendomsrechten en privacy. Relevante ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie worden op de voet gevolgd en er worden verschillende procedures begeleid. Door de belangen van Natuurmonumenten op juridisch vlak te behartigen, helpt de afdeling mee met het behoud van onze prachtige natuur in Nederland.
Binnen het brede werkterrein is er de mogelijkheid om een takenpakket samen te stellen passend bij jouw kennis en ervaring. Denk hierbij aan het toetsen en opstellen van overeenkomsten, het beantwoorden van een grote verscheidenheid aan juridische vragen, het adviseren over (dreigende) geschillen en het adviseren van de organisatie over juridische aspecten van het beleid.

Wie zoeken wij?

  • Iemand met een afgeronde juridische opleiding (WO), die sociaal vaardig is, helder formuleert en wet- en regelgeving naar de praktijk kan vertalen,
  • Iemand met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van privaatrecht

Wat bieden wij?

  • uitdagende werkzaamheden bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak;
  • een prettige werkomgeving;
  • een vaste contactpersoon en de beschikking over de benodigde voorzieningen bij het werk;
  • een onkostenvergoeding voor vervoer;
  • een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.


Informatie en sollicitatie
Stuur je motivatie en CV naar [email protected]  Voor meer informatie kun je contact opnemen met  Martijn de Kempenaer  tel 06-54295261