Wandelen

Beleef het verhaal van De Schark (incl wandeling door ENCI groeve)

Beleef het verhaal van De Schark (incl wandeling door ENCI groeve)

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 17,50
 • Ledenprijs€ 12,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Beleef het verhaal van De Schark (incl wandeling door ENCI groeve)

Behalve de ENCI groeve telt de Sint-Pietersberg nog een aantal kleinere groeves. Een daarvan is De Schark. In deze groeve werd in 1944 voor de amerikaanse soldaten de kerstnachtdienst gehouden. Vele lieten hier na de mis hun handtekening achter op de wand. Na een wandeling met de boswachter door de ENCI groeve breng je een bezoek aan deze bijzondere plek en kun je genieten van de verhalen van de gidsen van Stichting Herdenking Amerikaanse Kerstviering 1944 (SHAK 1944). Daarna wandel je met de boswachter door de ENCI groeve weer terug.

Praktische informatie

 • Boek vooraf online je ticket.
 • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
 • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
 • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur
 • Er zijn verschillende startplekken van het excursieprogramma op de Sint-Pietersberg. Check vooraf goed vanaf welke locatie de door jouw geboekte excursie start.
 • Het pad naar de ingang van De Schark is steil.

Extra informatie voor excursies in de diepe groeve:

Denk aan goed schoeisel, dichte (wandel)schoenen zijn een must. Heb je geen dicht schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Vanwege het feit dat het in de groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten zal Natuurmonumenten, indien de verwachte temperatuur bij start van de excursie 28 graden of hoger is, de excursie annuleren. je ontvangt per email bericht over de annulering. Check je mail op de dag van de excursie. Uiteraard ontvang je je geld retour.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

Activiteiten & corona
Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden tussen de deelnemers en de boswachter(s). Het aantal deelnemers voor deze activiteit is beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Maastricht, Châlet D'n Observant
 • Lage Kanaaldijk 117, 6212 NA Maastricht (LB)
 • [email protected]
 • Ga vanaf de A2 over de Kennedybrug (de brug langs Vodafone) rijdt, neem de 'krul' naar beneden en sla linksaf. Je bent dan op de Lage Kanaaldijk / Maasboulevard. Vervolgens is het nog paar minuten rijden. Aan de rechterkant voorbij het ENCI gebouw: volg de bordjes Observant/ parkeerterrein (parkeertarief: 2 Euro per dag).

logo