Cultureel

Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

 • Honden welkom, mits aangelijnd

Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

4 km

Waar

Sint-Pietersberg

  Activiteit

  Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

  Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg in Maastricht

  Het museum het Sint-Pieters Museum op de berg gelegen in hoeve Lichtenberg in Maastricht is op zaterdag 8 september en zondag 9 september tijdens de Open Monumentendagen van 12.00 tot 16.30 uur geopend.  Je kunt er van alles te weten komen over het kasteel en de latere hoeve Lichtenberg. De toegang is gratis, een gift is meer dan welkom voor het onderhoud. Adres: Lichtenbergweg 2, Maastricht. Alleen te voet of met de fiets bereikbaar. .

  Het museum gaat sluiten

  In 1991 werd de Stichting Oud Sint Pieter officieel opgericht omdat er veel interesse is in het verleden van Sint Pieter, de wijk gelegen onderaan de Sint-Pietersberg. Het museum van de stichting is gelegen in een deel van hoeve Lichtenberg en wordt bemand door vrijwilligers. Op 4 november sluit het museum voorgoed: dit is dus een kans om nog een kijkje te komen nemen!

  Beklim de toren van de Donjon

  Eigenaar Natuurmonumenten heeft er verder nog een vakantiewoning, een schapenstal en een werkschuur. De toren, de Donjon, kun je dagelijks overdag gratis bezoeken. Door samen te werken kan de stichting veel bereiken en zo doen ze ook onderzoek naar het verleden van Sint Pieter, zowel in archieven als op locatie. www.oudsintpieter.com.

   

  Open Monumentendagen op hoeve Lichtenberg

  za. 08 sep. 2018 - 12:00