Ga direct naar inhoud
Terug

Witte wandelroute Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede

Waar: Slot Haamstede

Zeepeduinen avontuur
1 uur 7
3,4 km

Over de route

Ontdek al wandelend het gevarieerde duingebied de Zeepeduinen. Je loopt langs duinvalleien, kale zandduinen en een bos. Je kunt deze wandelroute goed combineren met de rode route langs onder andere Slot Haamstede!

Waar kun je starten

Slot Haamstede
Startpunt

Burgh-Haamstede, parkeerplaats A. van de Weijdeweg

Wat kom je onderweg tegen?

1. Startpunt

Welkom in de Zeepduinen! De naam Zeepeduinen is een verbastering van het Zeeuwse seepelen (=sijpelen). Het grondwater sijpelde hier vanuit de duinen naar de lager gelegen omgeving.

shetlandpony

2. Shetland pony's in de zandduinen

Wind, stuivend zand en op de achtergrond het geluid van de zee. Welkom in de Zeepeduinen! De witte route van bijna 3,5 kilometer voert je langs de hoogtepunten van dit gebied. Wil je een grotere ronde lopen, kan dat ook. Je kunt de rood-groene route naar slot Haamstede hieraan vastplakken. Dan loop je ruim 9 kilometer. Hier vind je deze route.

Je bent hier niet alleen, want je komt vast onze Shetlandpony's tegen. Zo’n honderd pony’s eten hier duinriet, jonge boompjes en boombast en houden op deze manier het gebied open. Met hun hoeven woelen ze ook de grond los. Zo kan de wind nog gemakkelijker vat krijgen op het zand en ontstaan er weer - net als vroeger - zandduinen. Hier vinden zandbijen, zandkevers en ‘zandplanten’ als helm en zandzegge een plekje.

aalscholver zeepe

3. Beschut duinmeertje

Verborgen achter de bomen ligt een klein paradijselijk duinmeertje. In het voorjaar broeden hier de aalscholvers en in de winter is dit het mooiste schaatsplekje van heel Zeeland.

Loop je verder, richting punt 3 van deze route, kun je deze wandeling uitbreiden door de rode  wandelroute te volgen. Met deze route maak je je wandeling 5,5 kilometer langer. 

Praktische informatie

  • Hotel Restaurant Bom

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda