Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Het Soesterveen groeit!

Het Soesterveen is het eerste terrein dat Natuurmonumenten in 1927 in provincie Utrecht heeft gekocht. En niet voor niets. Het is een uniek gebiedje met de laatste restanten hoogveen van de provincie met de bijbehorende zeldzame planten en dieren. Maar de kwaliteit holt achteruit door verdroging in de regio. Natuurmonumenten wil dit stukje oernatuur behouden en dat kan ook. Met uitbreiding, meer vernatting en openheid kan dit vochtige heidegebied ook op lange termijn behouden blijven. In september 2018 starten de werkzaamheden voor het Herstelplan Soesterveen.

Veenmos

Een groter, mooier en sterker hoogveengebied

Onze toekomstdroom is een groter, mooier en sterker Soesterveen. Dus om dit kwetsbare gebied te behouden en sterker te maken, maken we het groter, natter en meer open. De afgelopen jaren zijn we veel in gesprek geweest met mensen uit de directe omgeving om samen tot een plan te komen. Dit werd het ‘Herstelplan Soesterveen’. 

Werk in uitvoering 

De voorbereidingen voor de uitvoering van de eerste fase van het herstelplan zijn in volle gang. In september en oktober 2018 zijn de werkzaamheden zichtbaar voor de omgeving. 

Informatieavond op 13 september

Op donderdag 13 september organiseren wij van 19:30 uur tot 21:30 uur een informatieavond in de Charlottehoeve in Soest. De boswachter van het Soesterveen staat met zijn collega's klaar om over de werkzaamheden te vertellen. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om even binnen te lopen. Aanmelden is niet nodig.

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer (030) 230 37 00 of via e-mailadres [email protected].

logo