Ga direct naar inhoud
Nieuws

NLDelta Biesbosch-Haringvliet een van Nederlands mooiste natuurgebieden

01 november 2016 | Angelique Aerts

NLDelta Biesbosch-Haringvliet is een van de vier winnaars in de publieksverkiezing voor het mooiste natuurgebied van Nederland. De vakjury geeft NLDelta Biesbosch-Haringvliet de wildcard.

NLDelta Biesbosch-Haringvliet een van Nederlands mooiste natuurgebieden

De andere drie winnende gebieden zijn Nationale Park Hollandse Duinen, de Veluwe en het Waddengebied. Dat heeft het ministerie van EZ vandaag bekend gemaakt bij De Wereld Draait Door. De vier winnende natuurgebieden krijgen elk een geldbedrag van 300.000 euro en ondersteuning om het park verder op de kaart te zetten.

placeholder

Fotograaf: Pauline Joosten

Bron: Natuurmonumenten

Veel energie in regio

Dick Verheijen, directeur Parkschap Nationaal Park De Biesbosch – samen met Staatsbosbeheer en partners van het Droomfondsproject Haringvliet (waaronder Natuurmonumenten) de initiatiefnemers van NLDelta Biesbosch-Haringvliet: “We zijn ontzettend blij! Zoveel mensen en organisaties hebben bijgedragen, van de openwaterzwemmers tot de boswachters, inwoners van de steden en dorpen tot de partners in de regio en bestuurders. Daar zijn we iedereen dankbaar voor! Het heeft de hele regio veel energie gebracht en we gaan nu in volle vaart verder om de ambities uit ons bidbook te realiseren.”

De natuur is de echte winnaar!

De échte winnaar van de publieksverkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland is de natuur. Het is lang geleden dat er zoveel mensen zich zo hard hebben gemaakt vanuit hun trots, hun verbinding en hun liefde voor de veelheid aan natuur in ons kleine landje. De initiatiefnemers van NLDelta Biesbosch-Haringvliet hopen dat alle partners en stemmers van deze verkiezing de komende jaren zich met dezelfde verve blijven inzetten voor de Nederlandse natuur en de beleving ervan.

Lees meer over dit nationale park en onze ambities

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts