Ga direct naar inhoud
Terug

Fietsroute door natuurlijk Twente

Waar: Twente

Twente natuurlijk
4 uur 34
55,1 km

Over de route

Vlakbij de Duitse grens ligt een stukje onontdekt Twente met heel veel natuur. Het Buurserzand bijvoorbeeld, een uitgestrekt heidegebied. Deze heide is, in tegenstelling tot veel andere heidegebieden, zompig en nat. Met alle verrassingen van dien. Hier klopt de groene specht mieren uit de grond en bloeit de zeldzame klokjesgentiaan. Uitkijkpunt Rietschot is de perfecte plek om vogels te spotten. Je passeert enkele keren de Buurserbeek. Met mooi weer is het lekker om even op een van de oevers te genieten aan het water. Daarna kun je fris op weg naar het Buurserveen, op de grens met Duitsland. Samen met Duitse collega's werken de boswachters van Natuurmonumenten hard aan het nat houden van de heide.

Knooppunten fietsroutes (mét dikgedrukte routepunten):

85 -> 22 -> 24 -> 1 -> 21 -> 2 -> 37 -> 36 -> 50 -> 47 -> 3 -> 48 -> 4 -> 5 -> 49 -> 81 -> 6 -> 7 -> 78 -> 96 -> 99 -> 79 -> 84 -> 77 -> 76 -> 8 -> 9 -> 54 -> 53 -> 51 -> 52 -> 10 -> 85

Deze knooppuntenroute is in samenwerking met Fietsnetwerk gemaakt. Actuele updates of tijdelijke omleidingen vind je op Fietsnetwerk.

Waar kun je starten

Twente
Startpunt

Markt, Haaksbergen

Wat kom je onderweg tegen?

Grintenbosch

1. Natuurgebied Grintenbosch

In de 19e eeuw werd Grintenbosch aangelegd in Engelse landschapsstijl, met kronkelende paden, statige beukenlanen en solitaire bomen.

Stepelerveld

2. Natuurgebied Stepelerveld

Naast het Stepelerven ligt natuurgebied Stepelerveld. Vroeger was dit een eentonig dennenbos, maar dit is langzaam maar zeker aan het veranderen in een gevarieerd bos met een verscheidenheid aan loofbomen.

Buurserzand - De Wakel

3. Informatiecentrum De Wakel

Voor wie wat meer wil weten over het Buurserzand, wie even lekker wil uitblazen op het terras (of wil schuilen voor de regen) en voor wie leuke natuurcadeautjes zoekt, zoals bijvoorbeeld de welbekende bommelasbitter, is de Wakel een prima plek om af te stappen.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes