Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Zeeuws Wadlopen

Waar

Verdronken Land van Zuid-Beveland

Vertrekpunt

Marstrand Rondvaarten, Meerpaalweg 20

Meerpaalweg 204401 KA Yerseke

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 14,50
  • Ledenprijs€ 12,75
Kinderen
  • Normaal€ 10,50
  • Ledenprijs€ 9,00
  • € 9,00

Uitverkocht

Activiteit

Zeeuws Wadlopen

Voortdurend is de Oosterschelde in beweging. Het dynamische getij zorgt voor een bijzonder landschap van slikken, schorren en zandplaten. Met het voormalige kokkelschip YE 100 Adriaan Marinus vaar je naar de zandplaten voor Yerseke. Al snel valt je op dat je niet de enige bent, kustvogels scharrelen hier hun maaltje bij elkaar aan de randen van de zandplaat en zeehonden speuren de geulen af op zoek naar verse vis.

Rijk bodemleven

Onder leiding van een gids mag je op de zandplaat lopen. De Slipperplaat is de enige zandplaat in de Oosterschelde waar dat mag. Je maakt kennis met de bodem van de Oosterschelde zo als je die nooit eerder hebt gezien. Je vindt hier allerlei bijzondere wieren en anemonen. Ook leer je meer over het rijke bodemleven van de Oosterschelde, dat zo ontzettend belangrijk is voor de duizenden kustvogels die hier te vinden zijn.

Maak kennis met Oosterschelde bodembewoners

Na een bijzondere wandeling over de zandplaat geven de gidsen aan boord van het schip uitleg over verschillende bodembewoners van de Oosterschelde. In speciale waterbakken kun je het onderwaterleven bestuderen en zie je hoe de bodembewoners 'onder water' bewegen. Na afloop worden alle bewoners weer netjes terug gezet waar ze thuis horen: de Oosterschelde.

Tips van de boswachter:

  • Trek je laarzen aan of stevige waterdichte wandelschoenen
  • Neem je verrekijker mee
  • noteer je mobiel nummer bij je aanmelding, dan kunnen we je makkelijk bereiken als het niet door kan gaan vanwege slecht weer.

Toevoegingen van de schipper:

1              Vertrek is altijd o.v.b. van voldoende deelname en weersomstandigheden.

2             Uiterlijk 4 uur voor afvaart berichten wij als de tocht NIET door kan gaan!

3             45 min. vóór afvaart  starten we met het inschepen.

4             Eigen consumpties is aan boord niet gewenst.

5             Navigatie adres:  Meerpaalweg ±20 te Yerseke

6             Vaart kan i.v.m. weersomstandigheden gewijzigd worden in een andere vaart.

logo