Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Uitzicht op de kievitskuikens in Commandeurspolder, Midden-Delfland

Kom de broedende kieviten en de kleine kuikentjes in het weidevogelkerngebied goed bekijken vanaf het uitkijkpunt op de Trekkade. Je kijkt zo het eerste weidevogelkerngebied van Zuid-Holland, de Commandeurspolder bij Maasland, in!

Kievit met kuiken

Vogeluitkijkpunt

Vanaf het verhoogde uitkijkpunt kijk je direct op een drassige plek in het weidevogelkerngebied. Drassige plekken zijn geliefd bij weidevogels en dus goede plekken om grutto’s, kieviten en tureluurs rustig te bekijken. Ook de kuikens, die kruipen vanaf half april uit het ei. Met een beetje geluk en geduld kun je de donsbolletjes met een verrekijker zien lopen. Weidevogels zijn er niet het hele jaar, maar vanaf het kijkpunt heb je ook mooi uitzicht over de Vlietlanden.

Weidevogelkerngebied

23 hectare in de Commandeurspolder bij Maasland is nu een ‘weidevogelkerngebied’: een agrarisch gebied waar de weidevogels in het voorjaar voorop staan, beheerd door boeren.

Samen werken aan meer weidevogels

Dit weidevogelgebied en het uitkijkpunt zijn mogelijk gemaakt door het Weidevogelpact Midden-Delfland, het samenwerkingsverband van:

  • Agrarische Natuurvereniging Vockestaert
  • KNNV afdeling Delfland
  • LTO Noord afdeling Delflands Groen
  • Natuurmonumenten
  • Vogelwerkgroep Midden-Delfland
  • Ondersteund door de gemeente Midden-Delfland en het Hoogheemraadschap van Delfland

Het uitkijkpunt is medegefinancierd door provincie Zuid-Holland.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo