Cultureel

Jazz met het Edson Ensemble in het Waterloopbos

  • Geschikt voor rolstoel

Jazz met het Edson Ensemble in het Waterloopbos

Waar

Waterloopbos

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Vol

Activiteit

Jazz met het Edson Ensemble in het Waterloopbos

Het Edson Ensemble speelt een programma met eigen composities en gearrangeerde jazz. In verschillende combinaties zullen deze Litouwse musici, die allen in Amsterdam wonen, zich in hun improvisaties laten inspireren door het sprookjesachtige groen en het stromende water van dit polderbos. Klassiek en jazz worden gemixt en vloeien samen tot nieuwe stukken.

Programma

Edson Ensemble
Remi J. Edson, (alt)fluit
Anton Jakimenko, (bas)klarinet
Ula Klebanovaite, viool
Audinga Musteikyte, altviool
Josef Zeimetz, contrabas

Een wervelende mix van eigen composities en jazz-arrangementen.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Wereldse waterwerken

Sprookjesachtig groen, stromend water, afbrokkelende muurtjes en mysterieuze metalen bouwwerken. Decennialang onderzochten ingenieurs van het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst in dit polderbos wat de impact van getijden, golven en stromingen was op waterwerken in binnen- en buitenland. Nederland dankt zijn internationale bekendheid als waterbouwland mede aan al dit onderzoek. Inmiddels wordt er al tientallen jaren niet meer getest en zijn de modellen op veel plekken overwoekerd door de natuur. In het Waterloopbos vind je restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals Lagos, Libië, Thyborøn en Bangkok. Dieren zoals de ijsvogel, juffers en libellen voelen zich er met al het stromende water prima thuis. Sinds 2016 is het een Rijksmonument.

Het concert speelt zich op verschillende plekken in het bos af. Je loopt met een gids van speellocatie naar speellocatie. Onderweg vertelt de gids de bijzondere geschiedenis van het Rijksmonument Waterloopbos.

Praktische informatie

De wandeling start bij Paviljoen Het ProefLab//. Hier kun je terecht voor koffie en thee, een lekkere lunch of diner. De route gaat over vlak terrein en de concerten zijn staand. Hakjes uit, wandelschoenen aan! De route is rolstoelvriendelijk. Let op: in verband met wegwerkzaamheden (t/m 29 oktober 2021) kan het zijn dat de reistijd naar het Waterloopbos wat langer is dan gebruikelijk. Kijk of dit ook voor jullie geldt op de website van de Provincie Flevoland. Vanuit Ens/Kraggenburg is het Waterloopbos gewoon bereikbaar. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.


Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo