Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kampeerterrein De Stiente weer open

31 maart 2017 | Ingrid Scholten

Tenten, caravans en campers zijn vanaf 1 april weer van harte welkom op natuurcamping De Stiente in het Voorsterbos.

Kampeerterrein De Stiente weer open

Wakker worden met een vogelconcert, terwijl je tent langzaam opwarmt. Met blote voeten in het bedauwde gras. En na het ontbijt meteen het bos in of het water op. Dat is kamperen midden in de natuur, op natuurcamping De Stiente.

Eenvoudig maar sfeervol

Kampeerterrein de Stiente is een eenvoudige maar charmante natuurcamping. Kampeerders houden bijvoorbeeld gezamenlijk het toiletgebouw netjes. Sommige plekken hebben stroomaansluiting, anderen niet. De vuurplaats is natuurlijk de plek voor sterke verhalen of een kampvuurlied. Voor de allerkleinsten is een educatief speelpad aangelegd.

Unieke locatie

Natuurkampeerterrein De Stiente ligt in het Voorsterbos. Op een kleine kilometer afstand ligt het Waterloopbos. Hier liggen de restanten van tientallen waterloopkundige modellen, zoals de haven van Libië, IJmuiden en de Maasvlakte. Deze modellen geven het bos een bijzondere en geheimzinnige sfeer. Vanaf begin jaren vijftig heeft het Waterloopkundig Laboratorium hier onderzoek gedaan. Wat ooit een terrein was voor ingenieurs en aannemers, is nu een rijksmonument. Vanaf het Bezoekerscentrum Waterloopbos starten diverse routes die langs deze spannende modellen leiden.

Klik hier voor meer informatie over De Stiente

Klik hier voor informatie over De Stiente op de website van Natuurkampeerterreinen

placeholder
Ingrid Scholten
logo