Nieuws van de boswachter

Zoek eieren tijdens Pasen op het Rotterdams platteland​

10 april 2017 | Natascha Hokke

Kom op maandag 17 april tijdens Pasen eieren zoeken die de boswachters verstopt hebben rondom Melkschuur Zuidpolder! Lukt het jou om ze allemaal te vinden? Deelname is gratis!

Zoek eieren tijdens Pasen op het Rotterdams platteland​

Verstoppen


Er broeden veel soorten vogels op het Rotterdams platteland. Stadsboswachter van Natuurmonumenten Maurice Kruk vertelt: “Nu kun je de meerkoet en de wilde eend nog wel zien broeden in de stad zelf, maar soorten als de grutto en de kievit zoeken liever de bloemrijke weilanden van Natuurmonumenten op aan de rand van Rotterdam. Daar maken ze verscholen nestjes in het hoge gras, zodat ze niet zichtbaar zijn voor roofdieren.”

placeholder

De Melkschuur. Meisjes en bloemen. Grootouders en kleinkinderen.Fotograaf: Martin van Lokven

Eieren zoeken met het hele gezin


Vanuit Melkschuur Zuidpolder is door vrijwilligers van Natuurmonumenten een wandeling">https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/paaseieren-zoeken-op-het-r… uitgezet voor het hele gezin. Samen speur je naar de nesten en onderzoek je welke vogel de eieren heeft gelegd! Ook de Paashaas is langs geweest en heeft zijn eieren achtergelaten.


Naast het eieren zoeken, kun je ook zaadbommetjes maken. Neem de bommetjes mee naar huis en zet je tuin in bloei! Laat je schminken door de vrijwilligers en loop totaal onherkenbaar de melkschuur uit.


Kom je langs?

Kom eens langs tussen 13.00 en 16.00 uur op maandag 17 april. Deelname is gratis en de tocht start bij Melkschuur Zuidpolder op 4 minuten lopen van metro Rodenrijs. Trek wel laarzen aan, het kan een beetje drassig zijn in de polder.


Kijk">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/midden-delfland/melkschuur… hier voor de routebeschrijving richting de melkschuur >>

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo