Zeehonden safari Oosterschelde met gids Natuurmonumenten

Zeehonden safari Oosterschelde met gids Natuurmonumenten

Waar

Zuidwestelijke delta

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 16,00
  • Ledenprijs€ 14,00
Kinderen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 10,50
Activiteit

Zeehonden safari Oosterschelde met gids Natuurmonumenten

Vaar mee met de Frisia en Natuurmonumenten naar de tweede grootste zandplaat van de Oosterschede, de Galgeplaat, en sta oog in oog met gewone en grijze zeehonden en de vogelrijkdom van dit ‘wegrestaurant’.

Twee keer per dag trekt het water van de Oosterschelde zich terug en vallen slikken, zandplaten en schorren droog. Duizenden vogels, die veelal binnendijks ‘overtijen’ weten feilloos wanneer de eerste delen droogvallen en spoeden zich massaal naar een rijk gedekte tafel om hun buikje rond te eten. Kanoetstrandlopers, rosse grutto’s, lepelaars… zomaar een greep uit de vele soorten kustvogels die zich tegoed doen aan het rijke bodemleven van de Oosterschelde.

Wolken van vogels en zeehonden
Tijdens een 2 uur durende vaartocht neemt een natuurgids je mee op ‘safari’ in het grootste en natste nationale park van Nederland. Vergaap je onderweg naar de Galgepaat aan de prachtige architectuur van de Zeelandbrug, die Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland verbindt. Speur het wateroppervlak af op zoek naar bruinvissen. En tuur naar de lucht naar wolken van vogels die pendelen tussen hun ‘wegrestaurant’ en de binnendijkse natuurgebieden. Bij de Galgeplaat genieten we in stilte van de gewone en grijze zeehonden, die bij laag water liggen uit te buiken. 

Beleef de natuur van de Oosterschelde zoals je het nog niet eerder zag!

*Leden van Natuurmonumenten krijgen 2 euro korting op de vaartocht op vertoon van de ledenpas.
Boekingen verlopen via de rederij. Bestel hier je tickets.

Tips van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om de vogels en zeehonden goed te kunnen observeren
  • Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Neem voor de zekerheid een regenjas mee en blijf buiten genieten van de elementen van het weer en de natuur.
  • Zorg dat je tenminste een kwartier voor vertrek aan boord bent. De boot vaart op schema en dient daarom op het afgesproken tijdstip te vertrekken.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Frisia rondvaarten

Toegankelijkheid

logo