natuurgebied

Hackfort

nieuws

24 mei: Inloopmiddag herinrichting Baakse Beek Vorden

Eind mei 2017 starten we met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Baakse Beek in en rondom Vorden. Wilt u weten wat de werkzaamheden precies inhouden, welke overlast u mogelijk kan ondervinden en hoe u op de hoogte blijft tijdens de uitvoering? Of wilt u kennis maken met de aannemer en de toezichthouders? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 24 mei 2017. Tussen 16.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden.

De plannen

De stuw Horsterkamp wordt passeerbaar gemaakt voor vissen.  In het gebied tussen de Baakseweg bij Kasteel Hackfort tot kasteel Vorden richten we ongeveer 2 kilometer aan oevers natuurlijker in en leggen we natte natuur aan. Daarnaast realiseren we ongeveer 10 hectare aan nieuwe (land)natuur. De Baakse Beek in Vorden wordt niet alleen mooier en natuurlijker. Mensen kunnen er straks ook meer van genieten. De aannemer Baks Civiel- en Cultuurtechniek B.V. uit Borculo start in juni met de werkzaamheden.

Partners

De herinrichting van de Baakse beek is een samenwerking tussen Waterschap Rijn & IJssel, gemeente Bronckhorst, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap & Kasteelen en de Provincie Gelderland. Deze projectpartners zijn tevens aanwezig tijdens de inloopbijeenkomst. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

word nu lid