natuurgebied

Mantingerveld

nieuws

Aankoop gronden rondom het Mantingerveld

Natuurmonumenten heeft ruim 37 hectare gras- en akkerland aangekocht bij het Mantingerveld. We zijn blij dat we deze percelen konden aankopen", licht boswachter Han Duyverman toe. Het zijn ontbrekende schakels in het Mantingerveld. Het natuurgebied wordt hiermee meer aaneengesloten en minder versnipperd. Dat is gunstig voor de planten en dieren die hier leven."

aankopen MantingerveldBron: Natuurmonumenten

gele vlakken:  huidig eigendom         rode vlakken: aankopen

Kleine aankoop

De aankoop bestaat uit twee delen. De kleinste betreft een kleine landbouwenclave midden in de natuur. "Afgelopen jaar werden op dit perceel nog lelies verbouwd. We gaan nu zorgen voor een inrichting die past bij de omliggende natuur", aldus Han Duyverman.

Grote aankoop

De grootste aankoop is onmisbaar voor de verdere ontwikkeling van het Mantingerveld. "Het is onderdeel van de Middenraai", legt Duyverman uit. "We willen deze strook grenzend aan het natuurgebied zo inrichten dat de natuur niet langer meer verdroogt." Het plan voor de inrichting is min of meer klaar. Natuurmonumenten overlegt met omwonenden en overheden over de aanpak en de uitwerking.

Veel te zien en te beleven

Het Mantingerveld wordt zo een steeds groter en mooier natuurgebied waar veel te lopen, te zien en te beleven is.

Jeneverbes (Juniperus communis), Cipresfamilie (Cupressaceae), Pinales, Pinopsida, flora - Mantingerveld, Mantingerzand, Nieuw Balinge, Drenthe, Nederland, EuropaFotograaf: © Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer

word nu lid