Ga direct naar inhoud
Nieuws

Achterban Natuurmonumenten groeit fors

07 januari 2021 | Natuurmonumenten

Massaal zoeken we de natuur op in de coronacrisis. Steeds meer mensen lijken de natuur in eigen land te waarderen. Dat ze die natuur ook willen helpen beschermen, blijkt uit de laatste cijfers van Natuurmonumenten. In het afgelopen jaar verwelkomden we een recordaantal nieuwe natuurliefhebbers. Meer dan 39.000 nieuwe leden en ruim 31.000 nieuwe kinderen van OERRR sloten zich aan bij Natuurmonumenten.

Wandelen in de natuur populair

Mensen trekken tijdens de coronacrisis massaal naar de heide, duinen en bossen. Natuurmonumenten zette eind vorig jaar de aantallen op een rij en concludeerde dat vrijwel alle cijfers – bezoekers, downloads, lidmaatschappen – een historisch hoge groei laten zien. Natuurmonumenten ziet in haar natuurgebieden én online ook een overduidelijke toename aan bezoekers. Bekijk hier de details

Recordaantal nieuwe natuurbeschermers

Uit onze nieuwste cijfers blijkt dat een ongekend aantal mensen de natuur in Nederland ook wil helpen beschermen. In het afgelopen jaar sloten meer dan 39.000 nieuwe leden en ruim 31.000 nieuwe kinderen van OERRR zich aan bij Natuurmonumenten. Dat is 25% meer nieuwe leden dan het jaar ervoor. In totaal steeg de achterban van de vereniging met 30.000 naar ruim 760.000 natuurliefhebbers. Deze stijging is bijna een verdubbeling van de stijging van het voorgaande jaar.

Iedereen welkom bij Natuurmonumenten en dank voor deze steun aan de natuur!

Help ook mee

Draag je de natuur ook een warm hart toe en wil je meehelpen de natuur om ons heen te beschermen? Word dan ook lid en sluit je aan bij de ruim 760.000 natuurliefhebbers van Natuurmonumenten.

Bescherm samen de Nederlandse natuur

Herwaardering Nederlandse natuur

De coronapandemie versnelde een ontwikkeling die al langere tijd zichtbaar is: de herwaardering van de Nederlandse natuur en de behoefte om in de natuur te zijn. De behoefte aan natuur was ook duidelijk te zien op de parkeerplaatsen bij de natuurgebieden, die regelmatig vol stonden. “Veel Nederlanders werken thuis, vaak achter een beeldscherm. Het is heilzaam om naar buiten te kunnen, de natuur in. In de natuur kom je tot rust en krijg je nieuwe energie”, zegt  Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Beschermen begint bij beleven

“We kunnen niet zonder natuur. Grote drukte in natuurgebieden stelt ons soms voor lastige dilemma’s, maar ik vind het hartverwarmend om te zien dat natuur zoveel betekenis geeft nu onze leefwereld tot de kern is teruggebracht. Dat mensen weer beleven hoe enorm veel plezier, ontspanning en gezondheid de natuur ons geeft, en dat we haar moeten koesteren en beschermen”, aldus Van den Tweel.

De natuur in

Natuurmonumenten