Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beluister de nieuwe Puur Natuur podcast met Dave Goulson

27 juni 2018 | Annerieke Velvis

Met onze podcast Puur Natuur nemen we je mee door onze gebieden, onze boswachters beantwoorden vragen van luisteraars en vertellen over bijzondere gebeurtenissen in de natuur.

Podcast

In de nieuwe podcast van Puur Natuur praten we uitgebreid met de professoren Dave Goulson en Koos Biesmeijer over de schrikbarende achteruitgang van insecten. Hoe we het tij kunnen keren? Geef natuur de ruimte in ons landschap, is hun boodschap. Verder vertelt boswachter Mathiska Lont wat er allemaal in haar tuinvijvertje leeft. Ook geeft ze tips wat je zelf kunt doen om een levendige vijver te krijgen.

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radioprogramma dat je beluistert waar en wanneer het jou uitkomt: als je de was doet, in de sportschool, in de trein of auto, als je hardloopt, verzin het maar. Om hem te beluisteren download je een podcast via SoundCloud of via een podcast-app op je iPhone (iTunes) of Android (Stitcher).

Anders dan een radioprogramma heeft een podcast vaak geen vaste indeling. Sommige duren vijf minuten, andere uren. Je hebt documentaires, talkshows, interviews, dagboeken, muziek, nieuws, hoorspelen.

Deze nieuwe manier om verhalen te vertellen is in ons land aan een opmars bezig. Natuurliefhebbers onder podcast-luisteraars hebben nu met Puur Natuur ook de mogelijkheid om meer te horen en te leren over de afwisselende natuur in ons land.

We zijn heel benieuwd wat jullie van de podcast vinden. Laat een beoordeling of recensie achter op SoundCloudiTunes of Stitcher.

Annerieke Velvis