natuurgebied

Nieuwkoopse Plassen

nieuws

Bereikbaarheid bezoekerscentrum tijdens werkzaamheden aan de Uitweg

Fotograaf: Julia SatterBron: Natuurmonumenten

Vanaf 8 september 2017 start de provincie Zuid-Holland met de aanleg van 3 faunapassages onder de N463, ter hoogte van de Uitweg. Dit betekent dat de Uitweg gedurende 3 weekenden wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Het is dus belangrijk dat deelnemers van excursies bij Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen op tijd van huis vertrekken.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan van de N463 tussen Noorden en Woerdense Verlaat geheel afgesloten en geldt een omleiding via de N463, N212, N201 en N231. De route wordt aangegeven met omleidingsborden. Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om bestemmingsverkeer naar de Uitweg te begeleiden. Op doordeweekse dagen is de N463 gewoon geopend.

3 weekendafsluitingen in september 

De werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de volgende 3 weekenden:

  • Vrijdag 8 september 20:00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur
  • Vrijdag 15 september 20:00 uur tot maandag 18 september 05.00 uur
  • Vrijdag 22 september 20:00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur

Bij uitloop van de werkzaamheden, bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden of slecht weer, geldt het weekend van vrijdag 29 september als reserveweekend.

Buis

Voor elke faunapassage zal een buis onder de weg worden aangelegd. Vervolgens wordt aan beide kanten van de weg een toe- en uitgangsput geplaatst. Ook gaat de aannemer stalen damwandschermen aanbrengen. Tot slot wordt het asfalt van de rijbaan hersteld.

Op tijd bij het bezoekerscenrum

Doe je mee aan een excursie van Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop? Vertrek dan op tijd van huis, zodat je zeker weet dat je op tijd bent voor de start van de tocht. 

Benieuwd welke activiteiten het bezoekerscentrum heeft? Kijk in de agenda!

word nu lid