Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

nieuws

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen in winterseizoen elk weekend open

Fotograaf: Gert JanssenBron: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten sluit na een mooi seizoen de zomerperiode tevreden af. Beheerder van Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen Nicole Hoven: ”Er zijn veel activiteiten geweest in en rondom het bezoekerscentrum. Mensen hebben volop gevaren en menig bezoeker genoot van deze prachtige ervaring op het water.”

De komende winterperiode zet Natuurmonumenten het bezoekerscentrum in 'de winterstand'. Beheerder Nicole Hoven: “Vanaf woensdag 1 november tot 1 april gelden in Nieuwkoop gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in deze winterperiode elk weekend bij ons terecht van 12.00 tot 16.00 uur.”

Maar er zijn tijdens deze periode wel volop activiteiten te doen zoals de OERRR Vette Vogel Dag op donderdag 28 december. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders maken tijdens dit jeugdevenement vogelsnacks. Tijdens deze dag gaan de deuren van het bezoekerscentrum bovendien al om 10.00 uur open.

Bikkelvaartochten met erwtensoep

Ervaren hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in zijn greep heeft? Zelfs in de wintermaanden kun je mee het water op! Tijdens de vaartocht kun je vogels bewonderen die de winter op de plassen doorbrengen. Halverwege stappen we uit voor een korte wandeling om even op te warmen. Een zelfgebakken broodje en een beker warme chocolademelk dragen hier héérlijk aan bij. Na afloop staat er een smaakvolle kop erwtensoep klaar. Kom en beleef de winter vanuit een open fluisterboot.

Kijk in de agenda en meld je aan voor een bikkelvaartocht >> 

Actuele openingstijden

De openingstijden rondom de feestdagen zijn ook aangepast. Het bezoekerscentrum blijft gesloten op eerste kerstdag, tweede kerstdag en op oud- en nieuwjaarsdag.

Kijk voor actuele openingstijden en de volledige winterprogrammering van het bezoekerscentrum op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop.

word nu lid