Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Wieden

nieuws

Bijzondere expositie van natuurschilder Marinus Burgmeijer

De schilderijen van Wildlife artist Marinus Burgmeijer zijn tot eind december te bewonderen bij Bezoekerscentrum De Wieden.

Burgmeijer heeft zijn wortels in Genemuiden liggen, hierdoor waren de polders en de IJsseldelta rondom Genemuiden zijn achtertuin. Als kind had  hij al een voorliefde voor de natuur. Met vriendjes ging hij met emmer en schepnet de weilanden in, of met potlood en penseel ter hand om de opgedane indrukken vast te leggen.

Meester in observatie

Burgmeijer is de meester van de observatie en kan zijn eigen blik als geen ander vastleggen op het doek. Zijn werken worden steeds meer gewaardeerd. Veel van de kunstwerken zijn aangekocht door kunstliefhebbers in binnen- en buitenland.

Eigen galerie

Sinds 2009 heeft hij een eigen galerie in Genemuiden, kunstgalerie De Diek.  In maart dit jaar is het boek "land van Zeerarend en Kievietsbloem" uitgebracht. Een boek, waarin Burgmeijer over de IJsseldelta schrijft en schildert.

Expositie in de Holken

Tot eind december zijn de schilderwerken van Marinus Burgmeijer te bewonderen. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum De Wieden. De bezichtiging is in de vergader- en expositieruimte in gebouw de Holken achter het bezoekerscentrum aan het Beulakerpad in St. Jansklooster.
 

word nu lid