natuurgebied

Empese en Tondense Heide

nieuws

Broedvogels keren terug, dus tijdelijk geen werkzaamheden

In de Empese en Tondense heide liggen de werkzaamheden de komende maanden stil, zodat de vogels rust hebben tijdens het broeden. In het najaar krijgt het werk een vervolg, en maakt Natuurmonumenten samen met de omgeving plannen voor extra wandelmogelijkheden in het gebied.

Natuurgebied de Empese en Tondense heide bestaat uit heide en blauwgrasland met prachtige bloemen, zoals Spaanse ruiter, blauwe knoop en echte koekoeksbloem. Om dit bijzondere gebied met haar bloemenweelde te herstellen en uit te breiden, voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit. De eerste fase, het kap- en zaagwerk, is klaar. Beschadigde paden zijn hersteld en je kunt er dus gewoon wandelen.

Meer wandelmogelijkheden

De komende maanden ligt het werk stil, om de broedvogels rust te geven en geen nesten te verstoren of beschadigen. In het najaar volgt het tweede deel van de werkzaamheden. Dat zijn vooral ingrepen in het watersysteem, om het gebied voldoende nat te houden zodat bijzondere soorten er goed kunnen gedijen. Natuurmonumenten maakt met bewoners uit de omgeving plannen voor de toegankelijkheid van de Empese en Tondense heide, zodat er meer wandelmogelijkheden komen. Via deze site blijf je op de hoogte.

Empese en Tondense Heide weergeven op een grotere kaart

word nu lid