natuurgebied

Mookerheide

nieuws

Broodje voor de natuur

Fotograaf: Martin StevensBron: Natuurmonumenten

De paarse heidevelden, het weidse uitzicht vanaf de schansen, het jachtslot met haar fraaie parkbos en de historische nutstuin. Voor bezoekers van natuurgebied Mookerheide is er van alles te beleven. Natuurmonumenten zet zich volop in om dit zo te houden. Dit kan zij niet alleen. Daarom zoeken de boswachters in dit gebied naar nieuwe mogelijkheden om bezoekers en lokale ondernemers mee te laten helpen.

Deze zomer loopt er met Herberg-Restaurant ’t Zwaantje een pilot: van elk broodje van de maand gaat een bedrag naar het gebied. Bovendien ontvangen mensen die ter plekke lid worden van Natuurmonumenten een waardebon voor 't Zwaantje.

Op de kaart

Boswachter Ellen Luijks: “Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we het gebied, in dit geval ook letterlijk, op de kaart zetten. Wij zijn erg blij met de lokale ondernemers die hart voor de natuur hebben. Op deze manier laat de ondernemer zijn betrokkenheid zien en de bezoeker draagt écht lokaal een steentje bij. En dat is nodig, want wij beschermen de natuur en historie op de Mookerheide, maar kunnen dat niet alleen.”

Wanneer de pilot een succes is, gaat Natuurmonumenten op zoek naar meer ambassadeurs, te beginnen met lokale ondernemers waar Natuurmonumenten nu ook al mee samenwerkt.

word nu lid