natuurgebied

Beeckestijn

nieuws

Buitenplaats Beeckestijn in bloei

De tuinen van Beeckestijn beleven een van de mooiste momenten van het jaar. De kleuren en geuren van volop bloeiende slanke sleutelbloemen en wilde boshyacinten prikkelen alle zintuigen! De gazons van de buitenplaats in Velsen-Zuid lijken besneeuwd door de vele witte bloemen van Haarlems klokkenspel.

Verschillende tuinstijlen

Beeckestijn is een unieke buitenplaats; nergens zijn zoveel verschillende tuinstijlen te vinden. Wandel door het romantische parkbos in Engelse landschapsstijl en door strakke geometrische Franse tuinen. Er is een klassieke kruidentuin met slangenmuur, bloemenwaaier, romantisch berceau en een barokke siertuin.

Kruiden en stinsenflora

In de zogenaamde "tuinkamers" groeit en bloeit van alles. Langs de historische slangenmuur en in de bloemperken groeien bijzondere kruiden: van groot kaasjeskruid tot valeriaan, van longkruid tot zoethout en smeerwortel.

Stinsenplanten zijn exotische sierplanten, aangeplant rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen en herenboerderijen. Tot op de dag van vandaag handhaven ze zich prima in het Nederlandse klimaat. Op Beeckestijn komen maar liefst meer dan 40 soorten voor. Geniet tijdens het wandelen van kleine sneeuwroem, daslook, vingerhelmbloemen, wilde hyacinten, sleutelbloemen, weidegeelster, wilde narcis, akelei, Italiaanse aronskelk en knikkende vogelmelk. Maar Beeckestijn is vooral beroemd om zijn Haarlems klokkenspel!

word nu lid